Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, izjavio je da postoji potreba za izgradnjom crkve na Kozari, u rejonu Mrakovice, te da bi se privrednici ali i političari trebali okupiti oko ove ideje.

“Kozara je jedan od simbola srpske borbe za slobodu, ali nažalost na Kozari još uvijek nije izgrađen hram srpske pravoslavne crkve. Ne smijemo zaboraviti da je narod Kozare uvijek, pa i u toku Drugog svjetskog rata, bio nacionalno osvješten i pravoslavne vjeroispovijesti. Stoga, smatram da je potrebno izgraditi crkvu u reonu Mrakovice”, izjavio je lider SPS-a.

Kozara, planinska ljepotica Krajine, je poznata destinacija, koju posjećuje mnogo domaćih i stranih turista, te prema riječima Selaka, potrebno je značajno uvećati ulaganja da bismo iskoristili potencijale koje posjedujemo.

“Svake godine odajemo počast precima poginulim u bici na Kozari, ali pomen dušama stradalih još uvijek se ne služi u crkvi. Kozara, kao mjesto stradanja, simbol slobode i mjesto okupljanja treba da ima svoju crkvu, stoga pozivam privrednike, vjerni narod, a prije svega političare, da podignemo hram dostojan kozaračkih žrtava”, zaključio je predsjednik SPS-a.

Selak je dodao da je obaveza svih, naročito onih koji su potomci stradalih i koji su djeca potkozarja, da se oduže precima i podignu hram koji će sabirati vjerni srpski narod, u vječno sjećanje na hrabre pretke.

Izvor: banjaluka.net