Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obišao je radove na izgradnji teniskih terena u Parku “Mladen Stojanović” u Banjaluci, gdje će se održati turnir “Srpska open”.

– Ovo su posebni dani za Banjaluku i Republiku Srpsku. Pokazaćemo cijelom regionu da smo grad sporta i da ćemo biti dobri domaćini. Radujem se dolasku Novaka Đokovića i svih teniskih zvijezda – istakao je Dodik.

Predsjednik Organizacionog odbora Srpska open Bojan Vujić odradio je i prvi trening u teniskom kompleksu.

Milorad Dodik

Milorad Dodik

– Teren je odličan, vrhunski. Sve teče po planu i nema sumnje da će svi imati vrhunske uslove. U planu je i egzibicioni meč sa Nenadom Zimonjićem u toku turnira, ali bićete o svemu blagovoremeno obavješteni – naglasio je Vujić.

U Banjaluci od 16. do 23. aprila održaće se teniski turnir “Srpska open”, iz serije 250 ATP bodova, na kojem će nastupiti brojne teniske zvijezde, a predvodiće ih prvi reket svijeta Novak Đoković.

Milorad Dodik

Milorad Dodik

Osim Đokovića, u Banjaluci će igrati Rus Andrej Rubljov, Švajcarac Stanislav Vavrinka, Hrvat Borna Ćorić, Francuzi Gael Monfis i Rišar Gaske, Italijan Fabio Fonjini, srpski teniseri Laslo Đere, Filip Krajinović…

Milorad Dodik

Milorad Dodik

Centralni teren u kompleksu imaće kapacitet 6.000 mjesta.

Autor: RTRS