Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za RTRS da je Novak Đoković dio srpskog identiteta, zahvalivši njemu i njegovoj porodici što su izabrali Banjaluku za domaćina ATP turnira Srpska open.

– Naša nacija je počela da prati tenis kada je Đoković počeo da pobjeđuje. Drago mi je što smo ga uspjeli animirati da obilježje sporta u kojem je broj jedan i kojim je proslavio Srbiju i Srbe, donese u Banjaluku – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da će održavanje turnira Srpska open pokazati pravo lice ovog grada i Republike Srpske i potvrditi gostoljubivost po kojoj smo prepoznatljivi.

– Ovaj teniski kompleks je najbolji pokazatelj da možemo, što nije lako. Prije tri mjeseca ovdje je bilo šipražje sa nekim produženim parkingom, a sada je tu uređen trg na kojem će se održavati razni događaji – rekao je on.

Dodik je poručio da nema uspjeha bez jakog vođstva.

– Sve velike nacije su uspješne zato što imaju jako vođstvo, a našoj maloj naciji je još više potrebno da ima jako i čvrsto vođstvo, spremno da donosi odluke u najboljem interesu za nju – rekao je predsjednik Republike Srpske.

Podsjećamo, Dodik je danas obišao radove na izgradnji teniskih terena u Parku “Mladen Stojanović” u Banjaluci, gdje će biti održan turnir Srpska open.

Autor: RTRS