Košarkaši “Prijedor-Spartaka”, rezultatom 85:71, pobijedili su “Radnik BN Basket” iz Bijeljine. Nakon poluvremena, Prijedorčani su imali rezultat 46:30. Treću četvrtinu riješili su rezultatom 22:21,a gosti su ublažili poraz u zadnjih 10 minuta kad je na semaforu bilo 17:20.

“Prijedor -Spartak” u pobjedi je predvodio Nemanja Stanković. Uz 27 koševa (7 trica) imao je i 8 asistencija. Bojan Lulić je postigao 17, Kolja Vučinić 11, Srđan Lončar 7, Lazar Dražić i Marko Radun po 6, Aleksandar Ivetić 5, Sergej Todorović 4 i Ognjen Kragulj 2 koša. Kod gostujućeg tima Đorđe Curović je postigao 27 koševa.

Trener Danilo Palalić čestitao je momcima na pobjedi, i gostima na dobroj igri i borbi.

– Prva utakmica, važan trijumf. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Kontrolisali smo je od početka, nametnuli svoj ritam i zasluženo slavili. Ruku na srce, moramo biti iskreni i reći daje ekipa “Radnika” nastupila oslabljena zbog povreda 2 igrača i odajem im priznanje na borbi i dobroj igri. To je tek je prvo poluvrijeme. Zaboravljamo ovo brzo i spremamo se za drugu utakmicu. Imamo dvije meč lopte i pokušaćemo da se izborimo za još jedan trijumf koji bi nas odveo u finale – izjavio je Palalić.

Meč u Dvorani “Mladost” u Prijedoru pratilo je više od 200 gledalaca.

Izvor: kozarski