Udruženje penzionera Republike Srpske zatražiće od predsjednika Vlade Republike Srpske sastanak u najskorije vrijeme o mogućnosti vanrednog povećanja penzija, izjavio je danas predsjednik skupštine ovog udruženja Slobodan Brdar.

On je naveo da je ocjena skupštine da se prethodno usklađivanje penzija rastom od 13,5 odsto iz januara ove godine zbog poskupljenja životnih namirnica i inflacije stopilo i da kao da se nije ni desilo.

“Stoga delegacije traže da se ide u susret ovim poteškoćama najstarije generacije”, rekao je Brdar Srni.

On je rekao da Udruženje traži realne mogućnosti da ne opterete sistem i Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Srpske.

“Mi smo razumni ljudi i shvatamo poteškoće s kojima se susreće i Republika Srpska i svi građani, pa tako i mi penzioneri preživljavamo to sve. I bilo bi neozbiljno ići s nekim procentom dok nismo vidjeli koliko je to realno moguće”, dodao je Brdar.

U Tesliću je u petak, 7. aprila, održana godišnja skupština Udruženja penzionera Republike Srpske gdje su jednoglasno usvojeni finansijski i izvještaj o radu za prošlu godinu, te program rada i finansijski plan za ovu.

Od 64 delegata skupštine, učestvovala su 63, a kao gosti su prisustvovali direktor Fonda PIO Republike Srpske Mladen Milić i Emest Basalo iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Izvor: SRNA/kozarski