Danas je održana izvještajna skupština gradskog Udruženja penzionera na kojoj su predstavljeni rezultati rada u protekloj i plan rada za ovu godinu.

Sjednici je prisustvovao i članove Skupštine udruženja penzionera pozdravio i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je istakao da grad nastoji da se dobra saradnja sa ovim udruženjem stalno poboljšava te da će za ovu godinu iz budžeta grada za ovu populaciju biti izdvojeno 300.000 KM.

” Imamo redovne sastanke i dogovore oko planiranja sredstava, godina je teška, ali prioriteti se moraju znati i ovo je prioritet svih nas i ovo je rezultat naše saradnje koju ćemo nastaviti i ubuduće”, rekao je Javor.
Predsjednik Udruženja Slobodan Brdar je novinarima izjavio da nije zadovoljan položajem ove populacije stanovništva, da su penzije male i da je potrebna pomoć Vlade Republike Srpske.
” Tražićemo od institucija vlasti da pomognu u granicama mogućnosti i kroz razgovore nastojati da učinimo sve da se standard penzionera poboljša”, izjavio je Brdar.
On je i ovog puta istakao da kada je u pitanju saradnja udruženja i lokalne vlasti , Prijedor primjer kakva ta saradnja treba da bude.