Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić rekla je za RTRS da političko Sarajevo usvajanjem zajedničke izjave o imovini pokušava da raspakuje Dejtonski sporazum kako bi imovina pripala njima.

Vulićeva je istakla da je na sceni rušenje Dejtonskog sporazuma, jer je ovim sporazumom, odnosno Ustavom koji je njegov sastavni dio, jasno rečeno da ne postoji državna imovina.

– Јasno je propisano da sve što nije definisano Ustavom i Dejtonskim sporazumom pripada entitetima. Dakle, imovina pripada Republici Srpskoj i FBiH – rekla je ona.

Vulićeva je istakla da pozivanje na Ustavni sud BiH nema osnova, jer je ovaj sud preporučio da se pitanje imovine rješava u Parlamentarnoj skupštini BiH, ali da za tim nema potrebe jer imovina pripada entitetima.

Vulićeva je rekla da potpisnici izjave o imovini koju su članovi Predsjedništva Denis Bećirović i Željko Komšić potpisali sa predsjednicima parlamentarnih političkim stranaka iz FBiH na nivou BiH i entitetskom nivou, a koja se tiče imovine, rade po instrukcijama Američke i Britanske ambasade u BiH.

Govoreći o napuštanju sjednice Predstavničkog doma PS BiH, Vulićeva je pohvalila jedinstven stav svih srpskih poslanika.

– Zahvalna sam SDS-u i PDP-u što su bili na liniji patriotizma i srpskog jedinstva i što smo tako pokazali Sarajevu da možemo biti jedinstveni kada su u pitanju interesi Republike Srpske – rekla je Vulićeva u Јutarnjem programu RTRS-a.

Autor: RTRS