“Veće uz najdražu knjigu mog života” naziv je manifestacije koju je večeras priredila Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” povodom obilježavanja 23. aprila – Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Ljubitelji pisane riječi koji su posjetili Gradsku čitaonicu i sa sobom donijeli omiljenu knjigu, imali su priliku da pročitaju najljepše citate i stihove. “Pročitala sam odlomke iz knjige “Amari i noćna braća”. To je knjiga koja se duže čita, ali mi se baš svidjela”, istakla je Anika Tatić.

Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” na ovaj način želi svakog, a posebno mlade, podstaći na čitanje, te promovisati izdavaštvo i zaštitu autorskih prava.

“Sutra ćemo organizovati druženje sa mališanima Dječijeg vrtića “Snježana” na Pećanima, njih će posjetiti naši bibliotekari. Djeca će imati priliku da uživaju u bajkama i pričama za djecu, da se igraju i crtaju”, rekla je bibliotekar NB “Ćirilo i Metodije”, Vedrana Tošić.

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. aprila svake godine kao simboličan datum u svjetskoj književnosti. Tog su dana 1616. godine preminuli Miguel de Cervantes i William Shakespeare.

Izvor: kozarski