Hrana, piće, lijepo vrijeme i veselo društvo. Provjereno dobra kombinacija za odličan prvomajski uranak.

Tradicionalno, roštilj ili na kašiku uz kotlić, stvar je ukusa. Kako god, mirisa dobre hrane biće na izletištima širom Srpske.

Mlađi na svoj način, stariji kod kuće, a neki i u putu. Važno je samo da se ne pije i vozi.

“Idemo za Novi Sad…kod rodbine…to je to”, “Roštiljanje malo i tako. Druženje sa familijom”, “Kod kuće. U krugu porodice i ovaj tako… Nije vrijeme za prirode izgleda”, pričaju nam građani.

Kada je iće i piće u pitanju i jedno i drugo treba kupiti na vrijeme.

Redovi u mesnicama potvrđuju da će ćevapi, šnicle i kobasice ubrzo na meni. Ako se kupe na vrijeme…

“Najviše što se traži, to se znači traži… Ćevapi, svježe kobasice, piletina i tako ponešto…a ovi malo stariji, oni ostaju kod kuća. Oni sebi normalno, standardno uzmu i kad ovako nekog upitate je li vam skupo. Kaže, ne. Najskuplje je ono što nema. Ja sebi priuštim za deset maraka, pa koliko dobijem – dobijem”, priča Lazo Šešić, vlasnik “Mesnice kod Laze”.

Kišobrane, vjetrovke i gumene čizme možemo ostaviti kući. Složni su oko toga prognostičari svjetskih meteo sajtova.

Potvrda stiže i sa domaćeg terena…

Meteorolog Milica Đorđević kaže da se možemo slobodno obući laganije.

“Sutra, pogotovo s obzirom da će temperatura u mnogim predjelima biti oko dvadeset pa sve do nekih dvadeset i tri, dvadeset i četiri stepena. Tokom većeg dijela dana, za prvi maj ne očekujemo padavine”, kaže ona.

Tek popodne ili tokom noći moglo bi da bude kiše. Ako ništa drugo, barem će prvomajski uranak biti bez padavina.

Dobra vremenska prognoza od ljudi koji gledaju nebo, što ujedno znači i laganu odjevnu kombinaciju, ali i lagano raspoloženje u glavi uz hranu i piće, sa društvom i prijateljima i iskoristiti prvomajski uranak, negdje u prirodi Ako ne sutra ili prekosutra, onda definitivno za neki od dolazećih vikenda…za ATV, Ivan Arambašić.

Izvor: ATV