U beogradsku Ulicu kralja Milutina danas se slilo hiljade osnovaca i srednjoškolaca iz Beograda da se oproste od osam ubijenih učenika i čuvara Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”, ispred koje su prisluživali svijeće i polagali cvijeće za stradale u bezumnom činu đaka sedmog razreda ove škole.

Učenici OŠ “Vladislav Ribnikar” nisu imali snage da izuste ni riječ o ovom zločinu, pred kojim su zanijemili đaci i nastavnici drugih škola koji su danas ispred OŠ “Vladislav Ribnikar” ostavljali plišane igračke i lopte.

Na mjestu gdje se odaje počast stoji i poruka za ubijenog čuvara Dragana: “Možda nas ne čuvaš više dole, ali znamo da nas gledaš od gore. Počivaj u miru, Dragane!”

Na drugoj poruci piše “Razgovarajte sa decom”.

Komšija jednog od ubijene djece kaže da je skrhan bolom zbog toga što je osam porodica zauvijek zavijeno u crno.

“Znam roditelje, baku i deku ubijenog djeteta. Sve su to divni ljudi, koji se od ovoga nikada neće oporaviti. Osam porodica je zauvijek zavijeno u crno zbog nečeg za šta nemam riječ da opišem i za šta smo mislili da se nikada kod nas neće dogoditi”, rekao je stariji Beograđanin, koji se nije predstavio jer ne želi da pristaje na muku ožalošćenim komšijama.

Učenik drugog razreda Gimnazije “Sveti Sava” Jovan Crnobrnja sa drugovima iz škole došao je da oda počast ubijenim osnovcima i pokaže saosjećanje sa njihovim porodicama.

“Osjećam se grozno što sam uopšte pročitao takvu vijest i ne mogu da vjerujem da je neko imao takve misli da to uradi. Osam porodica je izgubilo svoju decu”, rekao je Jovan za Srnu.

Filip Stojanović, učenik drugog razreda Elektrotehničke škole “Nikola Tesla”, rekao je da je strašno to što se dogodilo.

“Tuga me ne popušta i zato sam došao sa drugarima iz škole da zapalim sveću ubijenoj djeci i čuvaru”, rekao je Filip za Srnu.

Ubistvo osam osnovaca i čuvara škole pogodilo je i učenice prvog razreda Sedme beogradske gimnazije Lenu i Kseniju.

“Ovo je neizrecivo velika tragedija. Prvo nisam mogla da vjerujem i još ne mogu to da prihvatim”, rekla je Lena za Srnu.

Đaci, ali i studenti i brojni Beograđani, kao i ljudi koji dolaze iz drugih gradova, prislužuju svijeće i polažu cvijeće za ubijene i na Cvetnom trgu, koji se nalazi nedaleko od škole “Vladislav Ribnikar”.

U pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu juče je ubijeno osmoro djece i jedan radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i jedan nastavnik te škole su ranjeni. Policija je uhapsila K.K. koji je počinio taj zločin.

Autor: SRNA/ATV