Čitav region, pa i svijet, šokirani su zločinom u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu u kojem je maljetni učenik ubio osam osoba, sedmero učenika i čuvara.

Poslije ovog, ali i zločina u Mladenovcu u kojem je stradalo još osam osoba, počela je široka rasprava šta i kako dalje, koje zakone uvoditi, koje mjere preduzimati, kako spriječiti i preduprijediti ovakve i slične događaje.

Na adresu našeg portala javila se jedna majka učenika iz Osnovne škole “Petar Kočić” u prijedorskom naselju Urije i poslala nam pismo u kojem stoji:

“Dobar dan, željela bih da objavite jednu pozitivnu vijest iz kruga osnovne škole. Naime, učenici OŠ ‘Petar Kočić’, na Urijama, tačnije učenici sedmog razreda, kojem je razrednik profesor fizičkog vaspitanja Srđan Dejanović. On je, uz dogovor roditelja i učenika, odlučio da učenici ne donose mobilne telefone u škole i to traje već mjesecima.

To znaju svi u školi, međutim niko se ne trudi da tu odluku donese u svom odjeljenju. Žao mi je što ovakva vijest nije dospjela u javnost, pa bih da je podjelimo, kako bi, možda stavili na razmišljanje ostale razredne starješine, što bi nam u mnogome pomoglo u daljem učenju, radu a i ponašanju učenika u školama. Hvala unaprijed i izvinite na dužem tekstu!”

Nema sumnje da su ovakvi pozitivni primjeri rijetki, ali zaslužuju veću pažnju javnosti u vremenu iskrivljenih vrijednosti u našem društvu koje je zalutalo mnogim ovozemaljskim bespućima.

Profesore Srđan Dejanović i njegovi učenici zaslužuju sve pohvale jer su pokazali da savremeni život može da baštini i drugačije, osnovne vrijednosti porodice, škole i dijaloga kojeg je sve manje u našem društvu.

Bravo profesore!

prijedor24h