Načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica pozvao je danas zainteresovane srednjoškolce da upišu Srednju školu unutrašnjih poslova, jer tako biraju profesiju koja pomaže i štiti ljude, a imaju i priliku da napreduju.

Prilikom promocije ove srednje škole prijedorskim srednjoškolcima, Milojica im je rekao da se u svakom momentu mogu obratiti Policijskoj upravi gdje će im biti objašnjeni uslovi koji su potrebni da bi se upisala ova škola.

“Srednja škola unutrašnjih poslova je specifičan oblik školovanja, internatski tip, a pored toga što će polaznici sigurno biti zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, mogu da se bave drugim sportovima i borilačkim vještinama, kao i da se dalje stručno usavršavaju posebno u oblasti pravnih nauka”, objasnio je Milojica.

Predstavnici Uprave za policijsku obuku i Policijske uprave Prijedor upoznali su učenike sa mogućnostima upisa u Srednju školu unutrašnjih poslova, kao i sa drugim detaljima koji se odnose na način školovanja.

Na Trgu majora Zorana Kartice izvedena je taktičko-pokazna vježba pripadnika Jedinice žandarmerije, a izloženi su oprema, sredstva za rad i vozila koje koriste policijski službenici. Učenici su imali priliku da vide i vozila specijalne antiterorističke jedinice MUP-a, a objašnjeno im je i kada se koriste u policijskom radu konjica i službeni psi.

Pripadnik Policijske uprave Prijedor Mladen Došen rekao je da je ponosan što je pohađao ovu srednju školu za koju je istakao da je specifičan vid školovanja.

“Pored toga što nudi mnoge pogodnosti za obuku i napredovanje, u ovoj školi se stiču trajna i čvrsta prijateljstva tako da svoja pozitivna iskustva rado dijelim sa svima onima koji imaju želje i afiniteta da se bave profesijom policajca”, rekao je Došen.

Vlada Republike Srpske donijela je 30. marta Odluku o osnivanju Javne ustanove Srednje škole unutrašnjih poslova, a u školskoj 2023/2024. godini Srednja škola unutrašnjih poslova vršiće prepis učenika iz drugih razreda srednjih škola u treći razred Srednje škole unutrašnjih poslova.

Izvor: SRNA/kozarski