Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor obišao je Osnovnu školu ” Vuk Karadžić” u Omarskoj gdje se uvjerio da su preduzete konkretne aktivnosti da se škola već danas priključi na vodovod Crno vrelo i da učenici konačno dobiju vodu za piće.

“Juče smo na sjednici Skupštine grada informisani da u ovoj školi nema vode za piće nego samo za tehničku upotrebu i došli smo ovde da sagledamo šta je problem”, rekao je Javor.
Gradonačelnik je danas na licu mjesta razgovarao sa direktorima škole i prijedorskog ” Vodovoda” koji su potvrdili da su sve pripremne radnje za priključenje na gradski vodovod završene i da će u toku dana škola biti priključena na gradski vodovod i da će škola od sada imati vodu ispravnu za upotrebu.

Vrpilac dužnosti direktora preduzeća ” Vodovod” a.d. Prijedor Dragan Stamenić izjavio je da je projektom vodosnabdijevanja ” Crno vrelo” bilo predviđeno da se svi objekti u Omarskoj spoje u sistem , a da je škola kao i svi ostali, pa i domaćinstva bila u obavezi da svoje instalacije dovede do postojećeg šahta.
” Očekujemo u toku dana da se izvrši taj priključak jer su instalacije od škole dovedene do šahta” potvridio je Stamenić.
Direktor OŠ ” Desanka Maksimović” Boban Berić rekao je da škola ima dugogodišnji problem sa pitkom vodom , vodu su koristili iz bunara čiji je vlasnik Dom zdravlja, ali je ta voda bila tehnička odnosno neupotrebljiva za piće.
” Danas rješavamo ovaj dugogodišnji problem i imamo priliku da se priključimo na vodovod Crno vrelo, a učenici , njih 292 u centralnoj školi će od danas imati vodu za piće koju su do sada kupovali ili donosili od kuće” , rekao je Berić.
Kao što je gradonačelnik juče izjavio , Grad će preuzeti sve troškove rješavanja ovog problema da bi se sistem osposobio i da djeca imaju pijaću vodu.

Izvor: prijedorgrad