Frustracije Kristijana Šmita uveliko počinju prerastati u patološku mržnju prema Srbima, posebno prema predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku kojem ni po čemu nije dorastao, izjavila je za šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

– Iskompleksirano, politički nedorastao turista u BiH, Šmit se za sve ovo vrijeme isprofilisao samo u širenju mržnje –  izjavila je Vulićeva za Večernje novosti, povodom Šmitovog izvještaja kojeg će predstaviti na sjednici Savjeta bezbjednosti UN.

Ona je navela da Šmit je u prostoru u kojem pokušava da djeluje potpuno nepripremljeno i naivno upao u klopku gotovih mišljenja koja su mu iz centrala zvaničnog Sarajeva data na korištenje.

– To je u njemu stvorilo nevjerovatno velike frustracije koje uveliko počinju prerastati u patološku mržnju prema Srbima, posebno prema Miloradu Dodiku jer mu ni po čemu nije dorastao – rekla je Vulićeva.

Ona je dodala da se Šmit tako, lutajući u bespućima sopstvenog infantilizma, ponaša kao uplakano dijete kome su roditelji odbili kupiti omiljenu igračku, pa traži krivca u bilo kome.

– Šmit najlošiji projekat zapada u BiH – zaključila je Vulićeva.

Autor: SRNA/RTRS