U Republici Srpskoj i Federaciji BiH i sutra će biti oblačno i svježe vrijeme, uz kišu i pljuskove sa grmljavinom, te dnevnom temperaturom vazduha do 20 stepeni Celzijusovih.

Najviše padavina očekuje se na jugu i zapadu, gdje će biti i najhladnije, na istoku i sjeveroistoku nešto slabije uz više suvog vremena sa povremenim kraćim sunčanim intervalima i malo toplije vrijeme.

U večernjim časovima padavine slabe i prestaju u većini predjela, a saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha od šest do 13 stepeni, dnevna od 14 do 20, u višim predjelima od 11 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar, u sjevernim područjima istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u ostalim krajevima južnog i jugozapadnog smjera.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je bilo oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica tri, Čemerno devet, Gacko, Han Pijesak, Mrakovica i Nevesinje 11, Kalinovik i Livno 12, Sokolac i Bihać 13, Trebinje, Banjaluka, Gradačac, Bileća i Široki Brijeg 14, Mrkonjić Grad, Srbac i Tuzla 15, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Šipovo, Bugojno, Mostar i Sanski Most 16, Zvornik, Neum, Sarajevo i Stolac 17, Ribnik, Rudo i Zenica 18, Višegrad 19 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo