Padobranci iz Aero-kluba “Prijedor” iz Republike Srpske ekipni su pobjednici na takmičenju “Balkanski skok prijateljstva”, koje je održano na sportskom aerodromu Lisičiji jarak, kod Beograda.

Ina Gitel, koja je nastupala za ovaj klub, osvojila je drugo mjesto pojedinačno, a Draško Lajić treće mjesto, takođe, pojedinačno.

Član ekipe Siniša Vujaković ranije je rekao Srni da su on i njegove kolege Draško Lajić i Borislav Ivetić, kao i takmičarka Ina Gitel, željeli da se prikažu u najboljem svjetlu na takmičenju koje je svečano otvoreno 19. maja u prisustvu predstavnika Ministarstva odbrane Srbije i Vojske Srbije.

Na ovom internacionalnom takmičenju u padobranskim skokovima na cilj, bilo je prijavljeno osam ekipa, sa oko 30 takmičara.

Manifestacija je okupila veterane 63. Padobranske brigade, elitne jedinice nekadašnje Jugoslovenske narodne armije, a sada Vojske Srbije, kao i vojne veterane iz regiona.

Učešće padobranaca iz Prijedora na manifestaciji, koju su organizovali Padobranski klub veterana 63. Padobranska brigada “Arhistratig” i Vazduhoplovni savez Srbije, podržalo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Izvor: SRNA/kozarski