Ne dešava se tako rijetko da čujemo da su ili mlada ili mladoženja napustili vjenčanje, tik prije nego što će izgovoriti sudbonosno “da”.

Mlade obično odlaze jer su još uvijek zaljubljene u bivšeg ili ne mogu da naprave kompromis i udaju se za nekog ko im se ne sviđa (iako ih, na primjer, roditelji na to primoravaju), a najččešći razlog zbog kojeg mladoženje teatralno napuštaju vjenčanje jeste preljuba.

I dok većina, kada sazna da ih ljubav njihovog života vara, odmah prekida vjeridbu, ima i onih koji su spremni da idu do kraja.

Dozvole da se vjenčanje organizuje, pozovu gosti, dotjeraju se, pojave pred oltarom i… Onda saspu svima istinu u lice – da njihova izabranica ima ljubavnika.

Nekada se dešava i da je ta osoba prisutna na vjenčanju, nekada je to madoženjin blizak prijatelj, kum, pa čak i brat… A upravo to se desilo na jednoj svadbi u Velikoj Britaniji.

Organizaorke vjenčanja Džordžina i Bet koje u podkastu “Unfiltered Bride” na nstagramu često otkrivaju detalje iz svoje bogate prakse, ispričale su i jednu nemilu situaciju za koju su čule od kolega.

Riječ je o skandalu epskih proporcija, kako su najavile.

“Dakle, moram ovo da ispričam. Oženili se njih dvoje, ceremonija je bila preslatka, pa je uslijedilo piće dobrodošlice, a zatim i svadbeni doručak. Nakon što su gosti jeli, krenuli su govori, a među prvima je pričao mladin otac. Zatim je ustao mladoženja i svima se obratio sljedećim riječima:

‘Dakle, prije nego što započnemo ovo kako treba, molim vas da uzmete koverte koje se upravo dijele i da ih otvorite. Da, to što ćete pronaći u njima su fotografije mlade kako se je*e sa kumom’. Zatim je bacio mikrofon na pod i krenuo iz sale, zajedno sa svojom rodbinom i gostima. Očigledno su svi oni znali  šta će se desiti”, ispričala je je Džordžina.

“Njegova porodica je znala za preljubu, ali je pao dogovor da natjeraju mladinu stranu da plati sveukupne troškove vjenčanja”, pojasnila je i dodala da su mladini bili užasnuti kad su čuli šta se desilo.

Izvor: Agencije/ATV