Ljubitelji fudbala iz Donje Marićke prije četiri decenije osnovali su klub pomalo neobičnog naziva,”Virus”. Nekada su se barem jednom sedmično okupljali i igrali fudbal. Sada je u selu dosta manje stanovnika, pa samim tim su i druženja svedena na minimum. Bez obzira na to, većina njih ne propušta godišnje okupljanje, a ove godine proslavili su jubilej – 40 godina postojanja.

“Prije 40 godina stariji mještani osnovali su klub “Virus”. Išli su na seosKe i gradske turnire pod tim nazivom. Mi, kao mlađa generacija, ostavili smo to ime i produžili vijek trajanja klubu. Ove godine je punih 40 godina kako su oni osnovali “Virus” Donja Marićka”, rekao je jedan od mještana, Miladin Rendić.

Ljubav prema fudbalu i klubu renesena je i na najmlađe, koji kažu da se raduju ovom druženju.

“Ja jedva čekam da me tata dovede i da igram fudbal. Mnogo mi je zabavno”, kaže Mihajlo Rendić.

Nakon fudlala, druženje su nastavili uz hranu i piće. Ove godine ispkeli su bika.

“Ovo je za nas jedan od većih događaja. Mnogo nam je značajno ovo druženje, jer imamo i dosta djece. Oni su svi došli ovdje da se druže i vjerovat no će nastaviti našim stopama”, istakao je Milojica Miodragović.

Za razliku od većine sela, Donja Marćika može se pohvaliit velikim brojem djece i omladine, tako da nema sumnje da će se održati tradicija postojanja Fudbalskog kluba “Virus”.

Izvor: kozarski