Nakon niza prozivki na relaciji SNSD i gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića, danas je organizovana i konferencija za medije na kojoj je predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković optužio Stanivukovića da je namjerno uništio “Akvanu”.

Ninković je na današnjoj konferenciji za medije predstavio plan Draška Stanivuković za “Akvanu” nazivajući je “prevarom vijeka”.

Ninković je istakao da je prvo što su uradili Draško Stanivuković i rukovodstvo “Akvane” je to da su zatražili da se povuče odluka o kreditnom zaduženju “Akvane”, a ne Grada.

Ninković dodaje da je gradonačelnik Banjaluke 2021. godine predstavio idejno rješenje za “Akvanu” koju je nazvao “Futur dva”.

– Stanivuković je namjerno uništio “Akvanu”. Tražili su dva i po miliona prije dvije i po godine da riješe sve probleme “Akvane”. Početkom 2020. godine, Stanivuković predstavlja idejno rješenje “Futur dva” od koje bi investitori zaradili 500 miliona – rekao je Ninković.

– Po ovom projektu i idejnom rješenju trebalo je da se na zemljištu “Akvane” gradi 60.000 kvadrata stambenog prostora – istakao je Ninković.

Ninković je na konferenciji tvrdio da je Stanivuković na tacni predao zemljište Grada i da sada povjerioci mogu krenuti da preuzimaju ovo preduzeće.

Ninković ističe da su “Akvanu” pratile priče o prodaji robe kojoj je istekao rok, kao i da je inspekcija utvrdila manjak.

– Tadašnji direktor “Akvane” podnio je ostavku, a danas imamo situaciju da je Draško Stanivuković omogućio da se “Akvana” nađe na meti svih investitora. Njegov plan je da Skupština grada odobri zaduženje od pet miliona za “Akvanu” sve pod prijetnjama da će ostati bez imovine – uvjerava Ninković i dodaje da novo zaduženje i dalje ne bi ništa riješilo.

Izvor: Srpskainfo