Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nastavlja sa opstrukcijama i manipuliše javnošću, a sve da bi, kako kaže, prikrio svoj cilj, a to je da zemljište Akvane preda u ruke tajkuna.

– Cilj nam je bio da na vanrednoj sjednici govorimo o rješenjima za Akvanu. Gradonačelnik nije dozvolio da se dođe do rješenja, jer tako ne bi mogao svojim tajkunima da ponudi zemljište – rekao je Ninković u Јutarnjem programu RTRS-a.

Ninković je rekao da će, ukoliko danas ne bude mogao da uđe u kancelariju, sjesti na stepenice ispred Gradske uprave i u 15.00 časova zakazati sjednicu Skupštine, kako bi dobili priliku da razmatraju pitanje rješavanja krize u Akvani.

On je naveo da će narednih dana biti razmotrena mogućnost opoziva gradonačelnika.

Podsjećamo, sinoć je održan protest ispred banjalučke Gradske uprave u organizaciji gradonačelnika. Nakon što je prijed dva dana prekinuta sjednica Skupštine grada iz bezbjednosnih razloga, juče su zaključane kancelarije koje koristi skupštinsko rukovodstvo.

Ninković je rekao da su na vratima kancelarija promijenjene brave po nalogu gradonačelnika, čime je onemogućen rad ovog tijela. Stanivuković tvrdi da skupština ne želi da obavlja svoj posao, te najavljuje nastavak borbe.

Vanredna sjednica Skupštine grada o rješavanju krize u Akvani, odgođena je zbog bezbjednosnih razloga. Iz Akvane su saopštili da neće mogući isplaćivati plate i da su od danas bazeni u Boriku zatvoreni.

Autor: RTRS