U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom, a ponegdje će biti i lokalnih nepogoda uz moguću pojavu grada i jakog vjetra.

Na jugu i zapadu, ujutru i prije podne, očekuje se naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Na jugu se očekuju lokalne nepogode uz jače pljuskove i obilnije padavine, dok će na sjeveru i istoku u prvom dijelu dana biće sunčano i toplo, a sredinom dana i tokom popodneva pljuskovi sa grmljavinom koji će se širiti ka tom području, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče će samo ponegdje na sjeveru i istoku padati kiša, dok će u ostalim predjelima biti suvo.

Duvaće slab vjetar, većinom južnog smjera, a u poslijepodnevnim i večernjim časovima mijenja smjer na sjever.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 14 do 20, u višim predjelima od osam, a dnevna od 24 na zapadu do 32 na istoku, u višim predjelima od 19 stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperatura vazduha izmjerena u 14 časova: Bjelašnica 14, Čemerno 20, Kalinovik 22, Sokolac 23, Gacko, Kneževo, Mrakovica i Han Pijesak 24, Srebrenica 26, Sarajevo, Bileća, Višegrad, Rudo i Trebinje 27, Mrkonjić Grad, Srbac i Foča 28, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Zvornik, Novi Grad, Ribnik i Neum 29, Prijedor 30, te Mostar 32 stepena Celzijusova.

Autor: SRNA/Srpskainfo