Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da će Srpska poštovati Dejtonski sporazum koliko on bude poštovan od drugih.

– Naš san je slobodna Republika Srpska, a ne zablude u BiH. U BiH smo zato što moramo i jer je tako rekao međunarodni mirovni ugovor. Ne zagovaram sukobe i neće ih biti – napisao je Dodik na Instagramu.

Dodik je istakao da Republika Srpska ima međunarodne prijatelje, više nego ikada do sada, ali i iste neprijatelje koje je imala do sada.

 

Predsjednik Srpske je u retrospektivi protekle sedmice naveo da je u Bratuncu prisustvovao obilježavanju 31 godine od stradanja 3.261 Srbina u srednjem Podrinju i Birču i naglasio da “smo u prošlom vijeku izgubili pola našeg naroda i da je srpska žrtva ogromna”.

Dodik je naveo da je na sastanku sa liderima stranaka koje čine vlast na nivou BiH razgovarano o mnogim aktuelnim pitanjima, a jedno od njih je i pitanje Ustavnog suda BiX.

– Stav iz Republike Srpske je jasan i smatramo da se treba ući u proces donošenja zakona o Ustavnom sudu BiH – naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je podsjetio da je tokom sedmice prisustvovao svečanostima povodom Vidovdana i obilježavanju 30 godina postojanja Boračke organizacije Republike Srpske.

Autor: RTRS