Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da je ove sedmice potpisan ugovor sa izvođačem radova na izgradnji novog vrtića i da bi radovi trebalo da počnu iduće sedmice.

Odgovarajući na odbornička pitanja na sjednici Skupštine grada Prijedora, Javor je naveo da je rok za završetak radova 18 mjeseci.

“Važno je da što prije uđemo u radove kako bismo mogli što prije završiti ovaj veoma značajan projekat o kojem smo puno pričali i govorili”, rekao je Javor.

On je istakao da se i ove godine, kao i prethodnih, ponavlja da veliki broj djece ostane neupisan u javni vrtić.

“Grad se zadužio, ali sa ponosom moram da kažem da smo se svi opredijelili za ovaj projekat i siguran sam da su naši sugrađani zadovoljni. Ostaje samo do nas da ovaj projekat ispratimo do kraja i iskreno se nadam da ćemo, nakon što sagradimo objekat, obezbijediti dovoljno sredstava u što kraćem periodu za opremanje predškolske ustanove”, dodao je Javor.

Odbornici su u Savjet za kulturu imenovali Slavišu Torbića, a iz ovog tijela isključili Dušana Poparu, zatim su usvojili izvještaj o realizaciji preporuka iz plana aktivnosti za otklanjanje nepravilnosti po revizorskom izvještaju za 2020. godinu i donijeli Odluku o povjeravanju na upravljanje i održavanje stalnih sredstava gradskom “Vodovodu”.

Izvor: SRNA/kozarski