Cilj zapada i NATO-a je ukloniti Milorada Dodika sa političke scene po cijenu i da se liši života, rekao je DŽevad Galijašević, ekspert, politički analitičar i profesionalni stručnjak za bezbjednost i terorizam, gostujući u naše, Јutarnjem programu.

– Stvarna meta je Republika Srpska i njene institucije koje su dobile svoju državnost potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma. To je Američko – britanska adresa, tu je i Njemačka, u suštini zemlje NATO pakta rade onaj posao koji su započeli još 90-ih godina prošlog vijeka – poručuje Galijašević.

On naglašava da je NATO  razbio Јugoslaviju.

– NATO je bombardovao Republiku Srpsku, potom i Srbiju i Crnu Goru 1999. godine, a gurnuo Bošnjake u neviđenu mržnju prema Srbima. Mi danas vidimo da NATO ne dozvoljava da BiH bude država, a ona to i nije. Država koja ima toliko privremenih institucija, ne može gledati u budućnost sa optimizmom. A, da bi je održali u životu, moraju se prvo obračunati sa Republikom Srpskom, a njen zaštitini znak je Dodik – rekao je Galijašević.

Galijašević je poručio da je jedino svjetlo u BiH Republika Srpska.

– Srpska ne zavisi od zapada, ili bilo koga drugoga da bi živjela – istakao je Galijašević.

U svemu vidi i ratno-huškačku politiku Sarajeva, koje nastoji da se dodvori zapadu.

– Sarajevo u ovom trenutku multietničko samo po jednoj dimenziji. U njemu ravnopravno žive Bošnjaci, Turci, Arapi, Pakistanci, Saudijci. To je već 30 godina islamska metropola – ističe Galijašević.

Autor: RTRS