U Republici Srpskoj i Fedraciji BiH (FBiH) sutra se očekuje sunčano i veoma toplo vrijeme, uz najvišu dnevnu temperaturu i do 40 stepeni. Ujutru, ali i tokom noći u većini predjela očekuje se tropska noć, minimalna temperatura biće iznad 20 stepeni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće vjetar slab i promenljiv, poslije podne slab do umjeren zapadni.

Minimalna temperatura vazduha biće od 18 do 24, u višim predjelima od 15 stepeni, a maksimalna dnevna od 35 do 40, u višim predjelima od 30 stepeni.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je u BiH bilo sunčano.

Temperatura izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica 20, Čemerno 28, Kalinovik, Mrakovica, Sokolac i Han Pijesak 30, Gacko 31, Livno 32, Sarajevo, Neum i Srebrenica 33, Tuzla, Bileća i Mrkonjić Grad 34, Bijeljina, Novi Grad, Rudo, Srbac i Foča 35 stepeni.

U Banjaluci, Trebinju, Prijedoru, Doboju, Višegradu, Širokom Brijegu i Ribniku danas je izmjereno 36 stepeni, u Bihaću 37, a u Mostaru 39 stepni.

U utorak, 18. jula, i dalje će biti sunčano i vrlo toplo, ali je u centralnim predjelima i na istoku moguć dnevni razvoj oblaka i kratkotrajni pljuskovi.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 33 do 39, u višim predjelima 29 stepeni.

U srijedu, 19. jula, očekuje se vrlo toplo vrijeme. Kasnije poslije podne, uveče i u noći moguća je povremena kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Ponegde će biti i lokalnih nepogoda iz moguću pojavu grada i jakog vjetra.

Maksimalna temperatura biće od 35 do 40, u višim predjelima 30 stepeni.

U četvrtak, 20. jula, na jugu i jugoistoku sunčano i vrlo toplo vrijeme. U ostalim predjelima moguća je malo niža temperatura nego prethodnih dana. Tokom dana očekuju se povremena kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 30 do 39, u višim predjelima 27 stepeni.

Autor: SRNA/Srpskainfo