U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje sunčano i prijatno toplo vrijeme, a poslije podne moguće su lokalne nepogode.

Tokom dana biće sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i moguće kratkotrajne pljuskove ponegdje na istoku. Na jugu sunčano i vrlo toplo.

Poslije podne i uveče na sjeveru se očekuje naoblačenje koje će donijeti kišu i pljuskove sa grmljavinom. Lokalno su moguće nepogode uz jak do olujni vjetar i ponegdje pojavu grada, a padavine će prestati do narednog jutra, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će na jugu i zapadu biti umjeren, zapadni, na sjeveru i istoku slab i promjenjiv, dok se uveče i tokom noći na sjeveru očekuje jak do olujni, sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 15 do 22, na jugu do 25 stepeni, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni Celzijusovih.

U BiH danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 14 časova: Bjelašnica 18, Čemerno 26, Kalinovik 28, Kneževo i Han Pijesak 29, Drinić, Novi Grad, Sokolac, Srbac i Srebrenica 30, Gacko, Prijedor, Livno i Sanski Most 31, Banjaluka, Doboj, Zvornik, Mrkonjić Grad, Ribnik, Gradačac i Tuzla 32, Bijeljina, Rudo i Sarajevo 33, Bileća, Foča i Šipovo 34, Višegrad, Trebinje, Široki Brijeg i Zenica 35, Neum 37, te Neum i Stolac 38 stepeni Celuzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo