U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost, dok će u poslijepodnevnim časovima biti mogući pljuskovi praćeni grmljavinom u sjevernim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima.

Ujutru i prije podne biće toplo i vjetrovito uz postepeno naoblačenje na zapadu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće umjeren do jak jugozapadni vjetar.

Na zapadu i sjeveru vjetar će imati i olujne udare uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, a ponegdje će biti i lokalnih nepogoda, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na jugu i krajnjem istoku očekuje se uglavnom suvo, sunčano i vruće vrijeme.

Sredinom dana doći će do kratkotrajne stabilizacije vremena bez padavina, a krajem dana i uveče na sjeveru i zapadu očekuju se jači pljuskovi sa grmljavinom i lokalne nepogode uz zahlađenje.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 28, a dnevna od 32 do 38 stepeni Celzijusovih.

Danas je u većini krajeva sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Temperatura u 14 časova: Bjelašnica 19, Čemerno 26, Ivan sedlo 27, Kalinovik, Kneževo, Mrkonjić Grad i Han Pijesak 29, Drinić i Sokolac 30, Gacko, Novi Grad i Prijedor 31, Srebrenica i Sanski Most 32, Zvornik, Srbac, Foča, Šipovo, Bugojno, Gradačac, Livno, Sarajevo i Tuzla 33, Bijeljina, Višegrad, Doboj, Rudo, Široki Brijeg i Zenica 34, Banjaluka, Bileća, Ribnik, Trebinje i Bihać 35, Neum i Stolac 37 i Mostar 38 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA/Srpskainfo