Najkorisniji igrač Evropskog prvenstva na kojem je Srbija osvojila zlato Nikola Topić zahvalio se navijačima na sjajnim trenucima.

Tribine dvorane “Čair” bile su ispunjene do posljednjeg mjesta u finalnom susretu mladih reprezentacija Srbije i Španije, a nakon što su Orlići postali prvaci Evrope, Topić je proglašen za najkorisnijeg igrača turnira.

Nakon meča je iznio svoje utiske i zahvalio se publici na skandiranju “MVP! MVP! MVP!”.

– Fenomenalan je osjećaj. Čestitao bih saigračima, treneru, stručnom štabu. Mislim da smo zaslužili ovo. Radili smo naporno mjesec i po dana. Hvala publici koja je dolazila u velikom broju da nas podrži. Idemo dalje. Nevjerovatan je osjećaj kada ti skandiraju sa tribina, meni to mnogo znači. Hvala im do neba – rekao je Topić.

Pored MVP nagrade, dobio je i mjesto u prvoj petorci prvenstva.

– Bitnija je ova medalja koju smo osvojili zajedno – istakao je plejmejker, a prenosi Kurir.

Topić je sin legende Crvene zvezde, Milenka Topića i o njegovim sposobnostima na košarkaškom terenu je već bilo puno riječi ove godine tokom evroligaškog turnira za juniore kada je pružao fantastične partije. Nedavno je produžio ugovor sa crveno-belima, ali narednu sezonu igraće u ABA ligi za Megu.

Selektor seniorske reprezentacije, Svetislav Pešić, uvrstio ga je na širi spisak košarkaša koji su kandidati za odlazak na predstojeće Svjetsko prvenstvo.

Izvor: Srpskainfo