Nikada ne smijemo da izgubimo iz vida to da čuvamo našu najveću vrijednost, a to je naša ljubav prema slobodi, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je srpski narod poznat po svojoj ljubavi prema slobodi i da mu se zbog toga dive i oni koji o srpskom narodu govore sve najgore.

– Od slobode nema važnije riječi, nema važnijeg pojma, nema ničega važnijeg na svijetu od slobode. Čuvaćemo slobodu našeg naroda, čuvaćemo slobodu Srbije, uvjeren sam da ćete čuvati slobodu Srpske. Uvijek ćete imati podršku svoje Srbije. Srbija nije tamo daleko, Srbija je u svim vašim srcima, baš kao što je i Republika Srpska u našim srcima i baš kao što su svi Krajišnici u srcima svih nas i u Srbiji i u Srpskoj – poručio je Vučić.

Podsjećamo, u Prijedoru je sinoć održano centralno obilježavanje Dana sjećanja na sve Srbe stradale i prognane u hrvatskoj akciji “Oluja”.

Protjerano je 250.000 krajiških Srba, a ubijeno i nestalo skoro 2.000, od kojih su oko tri četvrtine bili civili stariji od 60 godina.

Autor: RTRS