Grad Prijedor u ovoj godini obezbijedio je 569.000 KM za podsticaje i to po pet različitih osnova. Cilj je jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i zapošljavanje.

“Javni poziv se odnosi na podsticaje za samozapošljavanje, na zapošljavanje novih radnika, uvođenje standarda kvaliteta, nabavka opreme, mašina i alata za prerađivačku industriju, ugostiteljstvo, saobraćaj, kao i nabavka opreme, mašina i alata za građevinarstvo i ostale uslužne djelatnosti. Tu je, takođe i Pravilnik koji se odnosi na subvenciju kamata na kredite i socijalno preduzetništvo”, objašnjava Rade Rosić, načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo.

Dodaje da su u protekloj godini dodijeljeni podsticaji za 187 privrednih subjekata. U ovogodišnjim javnim poziivma ima određenih novina.

“To su podsticaji za nabavku mašina i alata za turizam i ugostiteljstvo i za saobraćaj, kao i socijalno preduzetništvo. Prošle godine smo imali jedan pilot projekat sa Centrom za socijalni rad, gdje smo obezbijedili 10.000 KM za učešće u projektu”, kaže Rosić.

Javni pozivi otvoreni su do 15. septembra.

Izvor: kozarski