Uvredljive poruke upućene Srbima, kojima je danas išarana tabla dobrodošlice na ulazu u Istočno Sarajevo, pokazatelj su da se ogromna mržnja prema Srbima sa lidera političkih stranaka iz Sarajeva pretače i na stanovnike tog grada, smatra predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac.

Banjac je istakao da je političko Sarajevo ovim pokazalo svoje pravo lice.

“Sada je više nego jasno da nije dovoljno što su protjerali više od 150.000 Srba iz Sarajeva, nego žele da protjeraju i 1,1 miliona Srba iz Republike Srpske. Očigledno je da je za njih neprihvatljivo i da predstavlja veliki problem sve što je srpsko, pravoslavno i što ima obilježja srpskog naroda, kao i istina napisana na tabli dobrodošlice”, rekao je Banjac Srni.

Banjac je upozorio da je neprihvatljivo i što na to ćute predstavnici međunarodne zajednice i lažni visoki predstavnik, turista Kristijan Šmit, mada je on, kako kaže, tako i navikao.

“Jer, ako se vratimo u istoriju, takvo ponašanje prema Srbima na ovim prostorima za njih je bilo normalno”, rekao je Banjac.

On je istakao da ćutanje predstavnika međunarodne zajednice treba da bude poruka Srbima da moraju biti jedinstveni i homogeni u zaštiti Republike Srpske i onoga što joj pripada po Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Tabla dobrodošlice u Istočno Sarajevo sa natpisom “Dobro došli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo” u opštini Istočna Ilidža išarana je danas uvredljivim sadržajem upućenim Srbima, između ostalog i sa “Alahu ekber”.

Na tabli postavljenoj u Ravnogorskoj ulici napisano je i “Srbe na vrbe”, kao i “M`rš iz Bosne”.

Autor: SRNA/ATV