Imamo pravo da se okupimo na međuentitetskoj liniji i niko iz Federacije BiH ne može nas spriječiti u tome, jer je Republika Srpska demokratska zemlja u kojoj svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje u skladu sa zakonom, istakla je danas srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

– Osuđujem prijetnje iz FBiH, odnosno iz Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH, ali i drugih koji nam drže predavanja o demokratiji, a kada treba da pokažu demokratiju na prostoru Federacije, onda je nema – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da ne vidi problem u organizovanju protesta u Sarajevu, ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH, a koji je zabranila sarajevska policija, navodeći da je riječ o političkoj, a ne odluci zasnovanoj na slovu zakona.

– Ne znam u čemu je problem da Odbor za zaštitu prva Srba u FBiH organizuje protest, kad mogu da protestuju razne političke partije i dolaze čak pred zgradu OHR-a i pravosudne institucije – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je očito da iza svega stoji politička zabrana, ali da će se građani Republike Srpske okupiti na međuentitetskoj liniji.

– Bitno je što će građani iz Republike Srpske raditi ono što oni misle da treba da rade – ako treba da protestuju, oni će protestovati. Biće poslata jasna poruka svima onima koji nas decenijama maltertiraju i zahtijevaju od nas da priznajemo i šta jesmo i šta nismo – naglasila je Cvijanovićeva.

Autor: RTRS