Senad Sejfić, mještanin sela Gornja Kamenica kod Zvornika, pretučen je juče u predvečernjim satima u blizini lokalne džamije kada je krenuo na namaz.

Sejfića su pretukle dvije osobe, inicijala B. J. i B. B. iz susjednog sela Donja Kamenica, a navodi se da su napadači privedeni.

Kako piše Politički.ba, prema nezvaničnim informacijama, Senada su pretukla dvojica mještana Srba po imenu Bane Jovanović i Bojan Bogićević, koji su privedeni u prostorije Policijske stanice u Zvorniku.

– Ovo je Senad Sejfić kojeg su večeras u predakšamsko doba napali u Kamenici Gornjoj – kod džamije. Naime, Sejfić se vozilom kretao pored džamije kada je naišlo nekoliko vozila koja su dolazila iz pravca Šekovića. Vozila su opkolila Sejfićevo vozilo u kome je on sjedio vezan sigurnosnim pojasom, gdje su ga, tako vezanog, počeli udarati po svim dijelovima tijela, a najviše u predjelu glave. Jedna mještanka koja je vidjela šta se događa počela je da vrišti i poziva komšije koje su Senadu pritekle u pomoć, da bi napadači potom pobjegli u pravcu Donje Kamenice – objavio je, uz fotografiju pretučenog Sejfića, Podrinjemedia.

Komšije su Sejfića odmah odvele u Policijsku stanicu u Zvorniku i prijavile slučaj, nakon čega su, kako Podrinjemedia nezvanično saznaje, privedene dvije osobe srpske nacionalnosti.

Vidno uznemireno stanovništvo Kamenice, ali i šire, sinoć se okupilo na mjestu napada na njihovog sugrađanina, kod džamije u Gornjoj Kamenici, i traže od samog vrha države i Tužilaštva Bosne i Hercegovine da se uključe u ove slučajeve napada na Bošnjake u Republici Srpskoj.

– Ovo se više ne može trpiti. Skoro svake sedmice neki Bošnjak ili Bošnjakinja su negdje ovdje u našoj okolini i fizički i verbalno napadnuti. Hoće li ko stati i zaštititi nas Bošnjake u manjem bh. entitetu? Hoće li ne daj Bože prvo ko biti ubijen pa će onda se kao nešto konačno početi raditi po pitanju sigurnosti nas Bošnjaka na ovim prostorima? – pitaju se stanovnici Kamenice, a isto mišljenje dijele svi ostali povratnici u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, piše TV Podrinje.

Kod džamije u Gornjoj Kamenici okupilo se pedesetak stanovnika Kamenice očekujući vijesti o stanju njihovog sugrađanina.

Izvor: banjaluka.net