Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas opoziciji da stane u borbu za nacionalno jedinstvo, partijsko i političko u Republici Srpskoj.

– Stanimo iza koncepta jake Republike Srpske, stanimo iza Srpske koja se mora odvojiti od ovog koncepta BiH – rekao je Dodik za RTRS i dodao da mu ono što govori Kristijan Šmit nije važno – rekao je Dodik za RTRS u Nišu gdje je prisustvovao obilježavanju Dana srpskog jedinstva.

Njemu je, opozicija, kaže Dodik, otkazala sastanak koji je očigledno imao sa njima i našao je način da im uzvrati.

– On nije važan. Ovdje su važni ljudi iz opozicije. Raduje me što je predsjednik SDS-a Milan Miličević danas rekao da je Šmit lažan visoki predstavnik. Odjednom smo čuli od svih da je lažan i nije visoki predstavnik. Kako je Branislavu Borenoviću, predsjednikiu PDP-a, Šmit sada lažan a nije bio prije šest mjeseci – istakao je Dodik.

Naglasio je da “ako nam ne daju BiH predviđenu Ustavom i Dejtonskim sporazumom, mi ovu BiH nećemo i ne smijemo ostati u njoj”.

– Vratite nam Ustav, drugo ne tražimo, ostajemo u BiH. Ako nećete da vratite Ustav, i hoćete imovinu da nam uzmete šta ćemo mi u BiH. To je ono što opozicija mora da razumije, a ne Šmit. Njega ionako niko ne razumije – poručio je Dodik.

Autor: RTRS