Na poznatoj trci SCC 500 “Rolling 50/1000”u njemačkom Cvajbrikenu došlo je do teške nesreće u kojoj je Švajcarac Sakib A. (24), porijeklom iz Bosne i Hercegovine poginuo nakon što je izgubio kontrolu nad svojim audijem TTRS.

Do nesreće je došlo neposredno nakon što je prošao cilj. Sakib A. je živio u Švajcarskoj, ali je porijeklom iz BiH. Bio je amaterski vozač, ali je vozio na profesionalnom nivou. Njegov brat Еlvir (32) kaže: “Volio je svoj audi. Nekoliko puta je učestvovao u ovoj i sličnim trkama, nikada nije imao problema”  O tome svjedoči i podatak da je svojim audijem postavio i rekord u junu mjesecu od 316 km/sat.

Njegov brat o svemu što ih je zadesilo kaže:” Iza sebe je ostavio dvojicu braće, pet nećaka i roditelje. Trenutno osjećam jednu veliku prazninu. Jedino što mogu svima da poručim – budite pažjivi, život je kratak”.

Prema rekonstrukciji, nesreća se desila na stazi koja se nalazi na aerodromu. Nesrećni mladić iz BiH se audijem takmičio u ubrzanju automobila sa drugim vozačem.

Iz policije su saopštili da je vozač iz Švajcarske izgbuio kontrolu nad vozilom nakon što je prošao ciljnu liniju, nekoliko puta se prevrnuo i ispao iz automobila.

Trka je odmah prekinuta, a na stazu je došlo nekoliko ekipa hitne pomoći:”Uprkos brzoj reakciji i ukazanoj prvoj pomoći, mladom vozaču nije bilo spasa, umro je od teških povreda koje je zadobio”, rekao je portparol policije.

Sva dalja takmičenja su otkazana, a vozači su u šoku, baš kao i organizator trke Peter Klajn (57), koji o svemu kaže:

“Još uvijek smo u šoku. Nakon što je prošao cilj, izgubio je kontrolu nad vozilom, još uvijek ne znam kako. Tu, na stazi, je bila i ekipa hitne pomoći, koji su dali sve od sebe, ali je on umro na licu mjesta. Čak smo pozvali i spasilački helikopter, ali nije mu bilo pomoći”, rekao je Klajn.

Izvor: nezavisne