U Banjaluci je u toku prvi Invest forum “Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku” na kome učestvuje više od 300 privrednika iz 20 zemalja Evrope i svijeta. Forum organizuju Vlada Republike Srpske i Investiciono-razvojna banka.

Forum “Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku” je dobra prilika da pokažemo da je Srpska sigurno mjesto za pokretanje biznisa i razvoj privrednih projekata, napisao je predsjednik Srpske Milorad Dodik na svom X nalogu.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da “Invest forum” u Banjaluci, najbolje demantuje one koji govore da nema interesovanja za ulaganja u Republiku Srpsku, čiji je adut najstimulativnija poreska politika.

Višković je istakao da je Republika Srpska konkurentna, ne samo u regionu, već i kada je riječ o zemljama EU.

Prvi Invest forum u Banjaluci na kojem je učešće potvrdilo više od 70 kompacija iz 22 zemlje jeste kruna aktivnosti koje Investiciono-razvojna banka dvije godine sprovodi na promociji Republike Srpske u inostranstvu, izjavio je vršilac dužnosti direktora IRB-a Dražen Vrhovac.

– Forumom je potvrđeno da smo uradili ozbiljan i ogroman posao i da velike kompanije žele da ulažu u Srpsku – rekao je novinarima Vrhovac na prvom Invest forumu “Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku”.

On je rekao da će Forum biti prilika za uspostavljanje veza sa investitorima koji su se opredijelili da ulažu u Republiku Srpsku.

Autor: RTRS