U Republici Srpskoj u naredna tri dana očekuje se toplije vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i maksimalnu temperaturu vazduha do 28 stepeni Celzijusovih.

Sutra se očekuje oblačno i pretežno suvo vrijeme uz čestu pojavu magle, a slaba kiša moguća je samo ponegdje na istoku i sjeverozapadu zemlje. Tokom dana biće toplije uz djelimično razvedravanje i sunčane periode, dok će na jugu biti pretežno sunčano.

Duvaće umjeren vjetar, na jugu i jak, istočnih smjerova, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalna temperatura vazduha biće od 11 do 17, u višim predjelima od sedam, a maksimalna temperatura vazduha od 22 do 27, u višim predjelima od 17 stepeni Celzijusovih.

U srijedu i četvrtak, 27. i 28. septembra, jutro će biti hladnije, a oko rijeka i po kotlinama očekuje se pojava magle. Tokom dana biće još malo toplije i pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Minimalna temperatura vazduha u srijedu biće od devet do 15, u višim predjelima od šest, a maksimalna temperatura od 23 do 28, u višim predjelima od 19 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak će minimalna temperatura vazduha biti od devet na sjeverozapadu do 16 na jugu, u višim predjelima od pet, a maksimalna temperatura od 23 do 28, u višim predjelima od 19 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo