U Gradskoj čitaonici večeras je promovisan novi roman Vladimira Kecmanovića pod nazivom ” Kad đavoli polete”.

Autor je novinarima izjavio da je roman metafora za globalno nasilje u kome danas živimo.
” To nasilje možda nije veće nego što je bilo u ranijim vremenima , ali je sigurno propraćeno daleko višim nivoom hipokrizije nego igdje , a laži nam se nameću , što preko tablioida što preko društvenih mreža , sinhronizovanom akcijom”, rekao je Kecmanović dodajući da je konkretan povod bio dvostruki aršin u tretiranju nekoliko seksualnih afera u Srbiji.

Direktor Narodne biblioteke ” Ćirilo i Metodije” Gordana Vila istakla je da je promocija organizovana na ovaj dan kojim ova ustanova zvanično obilježava 60.godišnjicu od osnivanja ove ustanove pod okriljem lokalne zajednice iako je ona i ranije postojala u raznim drugim organizacionim oblicima poput čitaonica i slično.
” Večerašnja promocija je kruna obilježavanja ovog vrijednog jubileja i od početka godine imali smo preko 30 književnih promocija, izložbi, radionica i programe za sve generacije i tako će biti do kraja godine”, rekla je Vila.
Ona je dodala da je povodom 60. godina postojanja i rada biblioteke danas organizovan besplatan upis u ovu ustanovu.
” Redovi ispred odjeljenja dovoljno govore koliko smo uspjeli u tome da privučemo čitaoce”, rekla je Vila.
Vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić izjavio je da je za grad značajno da jedna od ustanova kulture obilježava tako važan jubilej.
” Svakako da je za Gradsku upravu vto respektabilan podatak i kao i do sada pomoć u radu ove instiucije biće nastavljena i ubuduće, a posebno u rješavanju problema prostora za još kvalitetniji rad sa čitaocima i organizaciju manifestacija”, rekao je Milješić.
Narodna biblioteka ” Ćirilo i Metodije” raspolaže knjižnim fondom od oko 60.000 knjiga i ima oko 2000 čitalaca.

Izvor: prijedorgrad