Turistička organizacija grada Prijedora obilježiće ove sedmice Svjetski dan turizma promovisanjem tematske staza pod nazivom “Staza života” na Kozari, a u saradnji sa Nacionalnim parkom “Kozara”, Planinarskim društvom “Klekovača” i Turističkom organizacijom Republike Srpske.

“Postavljanjem, mapiranjem, uvezivanjem i adekvatnom promocijom ove tematske staze Nacionalni park Kozara, grad Prijedor i Potkozarje dobiće novi turistički sadržaj i proizvod”, saopšteno je gradske Turističke organizacije.

Staza je duga 700 metara, srednje je težine, pogodna i pristupačna za sve generacije rekreativaca, planinara i posjetilaca.

Prati tok potoka Zovik, vodi do vodopada, via ferate i penjališta Zečiji kamen, te je jedna od najatraktivnijih lokacija na području Nacionalnog parka Kozara, a uz postavljene tematske poruke o životu i krajolik kojim ide prikazuje životni put s usponima i padovima, navodi se u saopštenju.

Predstavljanje staze najavljeno je za sutra u 12.00 časova, u Nacionalnom parku “Kozara”.

Svjetski dan turizma od 1979. obilježava se svake godine 27. septembra, a moto ovogodišnjeg je “Turizam i zelena ulaganja”.

Izvor: SRNA/kozarski