Nikša i Kostadin Terzić, sinovi generalnog direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića, privedeni su na saslušanje, a potom im je po nalogu dežurnog javnog tužioca Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno i zadržavanje u pritvoru, piše portal Nova.rs.

Ista mjera izrečena je i trećem licu Luki Kurtoviću, koje se zajedno s braćom Terzić tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda Urošu Jankoviću iz Beograda.

Janković je u tuči ispred jednog restorana brze hrane na Voždovcu, 17. oktobra u ranim jutarnjim satima, doživio prelom lobanje.

– Janković (38) je fudbalski menadžer koji blisko sarađuje sa bivšim fudbalerom Matejom Kežmanom. On je, podsjetimo, odranije poznat istražnim organima i hapšen je zbog sumnje da je učestvovao u pranju novca – piše Nova.rs.

FOTO: MITAR MITROVIĆ / RAS SRBIJA

Kostadin Terzić postavljen je prošle godine za potpredsjednika OFK Beograda, kluba koji se prošle sezone probio u Prvu ligu Srbije, a ove najavio dominantan plasman u najviši rang, dok Nova.rs nezvanično otkriva da je njegov brat Nikša zaposlen u Bezbedonosno-informativnoj agenciji.

Nova.rs otkriva i da je treći uhapšeni Kurtović vlasnik noćnog kluba „Nana“.

– Sve se odigralo nedaleko od Autokomande, tačnije kod restorana brze hrane. Povrijeđeni muškarac zbrinut je u Urgentni centar sa teškim tjelesnim povredama -navodi izvor portala Nova.rs.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došla Nova, fizičkom obračunu prethodilo je slavlje na kojem su bili u blizini.

– Nikša i Kostadin Terzić istukli su Jankovića, a prema našim informacijama, Nikša ga je tukao i pištoljem – piše Nova i dodaje:

„Janković je zadobio prelome nosa i podlaktice“.

Istraga je u toku.

Ko je Uroš Janković?

Uroš Janković je hapšen u Beogradu 2018. godine i to po nalogu belgijskih vlasti, zbog sumnje da je učestvovao u pranju novca za Mateju Kežmana, pisao je tada KRIK.

Pojedini mediji prenijeli su tada da je Janković na saslušanju ispričao da je on samo bio paravan za Kežmanove poslove oko prodaje igrača i da je za to dobijao procenat, te je navodno priznao da je stavljao svoj potpis na ugovore pojedinih igrača, u dogovoru sa Kežmanom, što mu je donosilo zaradu.

U Srbiji su tada izvršeni pretresi na šest lokacija u Beogradu u i Nišu, a zaplijenjena je veća količina novca za koji se vjerovalo da potiču od izvršenja ovih krivičnih djela.

Inače, tada je objavljeno i da je Janković formalno jedan od agenata koji zastupa interese Sergeja Milinkovića Savića, piše Nova.rs.

Izvor: Srpskainfo