U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima i dnevnom temperaturom vazduha do 27 stepeni Celzijusovih.

Ujutro će biti umjereno do pretežno oblačno i svježe, oko rijeka i po kotlinama ponegdje magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana promjenljivo oblačno uz sunčane intervale i toplije, a u poslije podnevnim časovima doći će do postepenog naoblačenja sa zapada, koje predveče donosi kišu prvo na sjeverozapadu, a zatim će se tokom večeri i naredne noći širiti od zapada ka istoku, zahvatajući sve više krajeva.

Jutarnja temperatura vazduha biće od osam do 14, u višim predjelima od šest, a dnevna od 20 do 27, u višim krajevima od 17 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar, južni i jugoistočni, saopšteno je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14 časova: Čemerno 16, Kalinovik i Sokolac 17, Foča, Gacko i Novi Grad 18, Kneževo i Drvar 19, Mrkonjić Grad, Prijedor, Srebrenica, Han Pijesak, Livno, Prijedor, Srebrenica i Sanski Most 20, Višegrad i Šipovo 21, Banjaluka, Bileća, Srbac, Bihać, Sarajevo i Široki Brijeg 22, Tuzla 23, Bijeljina, Doboj, Zvornik, Trebinje, Neum i Zenica 24, Mostar i Stolac 25 stepeni.

Autor: SRNA/Srpskainfo