epa08793977 Austrian police arrive at the scene after a shooting near the Stadttempel' synagogue in Vienna, Austria, 02 November 2020. According to recent reports, at least one person is reported to have died and three are injured in what officials treat as a terror attack. EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Austrijski mediji prenijeli su vijest da je Jasmina (33), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, majka četvero djece, ubijena u Beču, što je posljedica sukoba za starateljstvo nad djecom sa njenim bivšim partnerom.

Incident se desio u predgrađu Beča, kada je Jasmina ubijena hicem u glavu ispred vile svoje porodice, prenosi oe24. Osumnjičeni je njen bivši partner, 35-godišnji državljanin Švedske, koji je, također, rođen u BiH.

Mediji su još ranije prenijeli da Jasmina potiče iz dobrostojeće porodice privatnih preduzetnika, dok je osumnjičeni radio kao agent za nekretnine.

Kako se navodi, osumnjičeni je, nakon što je hicem u glavu pogubio svoju bivšu suprugu Jasminu (33), sjeo u svoj sportski automobil i zatim pobjegao. Kasnije se predao u policijskoj stanici u Dojč-Vagramu Osumnjičeni je već imao zabranu prilaska Jasmili, a od januara 2022. godine imao i zabranu nošenja oružja.

Trenutno je u zatvoru, a na suđenju će vjerovatno govoriti o motivima da ubije svoju bivšu suprugu. Kako su juče prenijeli mediji, njih dvoje su se sukobili oko starateljstva nad djecom starosti 9 i 13 godina, piše Klix.

Izvor: Srpskainfo