Nemanja Majdov osvojio je zlatnu medalju na grend slem u Abu Dabiju!

Sjajni džudista u finalu je poslije velike borbe “zlatnim poenom” na pleća bacio naturalizovanog Španca Tristanija Mosaklišvilija i stigao do drugog grend slem zlata u karijeri!

Ovo je prva medalja za najboljeg srpskog džudistu svih vremena poslije nepunih godinu dana, te sjajna uvertira za Ervropsko prvenstvo koje počinje 3. novembra.

Žrijeb ga nije mazio, jer je nakon što je bio slobodan u pvom kolu morao da ruši sve fantastične borce. Redom su padali Luis Kriber Ganjon iz Kanade, zatim Vlad Visan iz Rumunije, Austrijanac Tomas Šarfeter, te u polufinalu Kristofer Klen Kaljulaid koji mu je sa puta u četvrtfinalu sklonio starog rivala Kristijana Tota.

Finale je bilo vrlo napeto, ali je Majdov sjajnim potezom u drugom minutu “zlatnog poena” napravio wazari i podigao ruke u vazduh.

Momak iz Istočnog Sarajeva i prošle godine je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima osvojio medalju kada se okitio bronzom, a isti rezultat imao je i 2016. godine.

Nema sumnje da je samo Budimpešta njegov omiljeniji grad s obzirom da se u prestonici Mađarske 1. septembra 2017. godine popeo na krov svijeta.

Izvor: Srpskainfo