Srpski džudista Nemanja Majdov, nedavno je postao šampion Evrope u džudou u kazegoriji do 90 kilograma, a preko društvenih mreža je poslao jaku poruku.

Žetvu najvećih medalja u prebogatoj karijeri Nemanja Majdov je počeo 2014. godine kada je osvojio Evropsko prvenstvo za juniore.

– Srbija je vječna, dok su joj deca vjerna. Bože pravde – Monpelje 2023. Prije šest godina sam postao prvak svijeta, sada sam postao prvak Evrope. U mom sportu, status prvaka Evrope i svijeta je ogroman, a nije baš toliko čest. Hvala Gospodu na svemu – napisao je Majdov uz snimak dok mu uručuju medalju.

Nemanja Majdov
FOTO: NEMANJA MAJDOV/TWITTER SCREENSHOT

Nakon pomenute 2014. godine isti uspjeh ponovio je dvije godine kasnije.

Iste godine stigle su i prve seniorske medalje, a kruna karijere stigla je 2017. godine kada je u Budimpešti pokorio svijet. Kasnije je stigao i do bronze na planetarnom šampionatu. Pored ovog zlata u riznici ima i evropsko srebro, te devet medalja sa grend slemova, od kojih su dvije zlatne. Bronza sa mastersa u Kini takođe je jedina u srpskom džudou, a nema sumnje da će nas ovaj sjajni borac još mnogo puta obradovati.

Kao što je prije nekoliko dana za Srpskainfo rekao cilj su Olimpijske igre u Parizu, jedino takmičenje sa kojeg nema odličja, ali je naglasio i da mu to nije opsesija, te da će im prići dugačije nego onima u Tokiju.

Izvor: Srpskainfo