U Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” u Kozarskoj Dubici danas je obilježena krsna slava te zdravstvene ustanove – Sveta Petka.

Direktor ove zdravstvene ustanove Darko Banjac na slavskom ručku u prisustvu zaposlenih istakao je da je nemjerljivo značajno za naš narod i pravoslavnu vjeru da Crkva okuplja stanovništvo, a stanovništvo da bude privrženo vjeri, tradiciji i običajima.

“Uz pomoć medicine liječimo tijelo, a Crkva i vjera nam pomažu da održimo zdravo duhovno stanje. Ova ustanova je značajna za potkozarski kraj i zato ćemo kolektivno jačati i razvijati njene kapacitete za sadašnje, ali i buduće generacije”, rekao je Banjac, čestitajući krsnu slavu svim zaposlenim i drugim pravoslavnim vjernicima.

Specijalna bolnica “Mlječanica” kao krsnu slavu ustanove obilježava praznik Srpske pravoslavne crkve posvećen Prepodobnoj mati Paraskevi, u narodu poznatijoj kao Sveta Petka, kao pomen na dan kada je ova svetiteljka okončala ovozemaljski život.

Svetom liturgijom i slavskim obredom hramovna slava danas je obilježena i u crkvi Svete Petke u krugu Specijalne bolnice “Mlječanica”.

U toj zdravstvenoj ustanovi u toku je realizacija projekta izgradnje najmodernijeg Zdravstveno-turističkog centra “Mlječanica”, koji se uz podršku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, finansira sredstvima Vlade Republike Srpske.

Izvor: ATV