Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica“ je jedinstven objekat u regionu i šire a svrstala se i među tri najjača baro-centra na Balkanu.

Direktor Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Darko Banjac rekao je za našu Televiziju da je “Mlječanica“ napravljena sredstvima Vlade Republike Srpske bez kreditnih zaduženja.

Banjac je poručio da je taj kraj to zaslužio.

“Mlječanica je, pored svih bogatstava Kozare, jedan od njenih bisera“, rekao je Banjac.

Dodao je da je riječ o ogromnom ulaganju u zdravstveno-turistički kompleks.

“Ovim smo završili zdravstveni dio što se tiče kompleksa, odnosno razvoja Specijalne bolnice ‘Mlječanica’. Riječ je o hidrobloku na 1680 kvadrata sa hiperbaričnim komorama. Sada smo podnijeli zahtjev za dobijanje za rad hiperbaričnih komora. To su najsavremenije komore na Balkanu“, naglasio je Banjac.

Kako je dodao, u hiperbarične komore treba da idu i zdravi ljudi.

“Hiperbarične komore su spas za male krvne sudove, pogotovo za ljude koiji boluju od šećera, zarastanje rana“, naglasio je Banjac i dodao da je hiperbarična medicina sve više zastupljena u oporavku pacijenata.

“Ovo će znatno smanjiti čekanje na hiperbarične komore u Republici Srpskoj. Za neka lica to je spas, znači život“, dodao je Banjac.

Kako je pojasnio, hiperbarične komore imaju više funkcija a mogu da ih koriste pripadnici specijalnih antiterorističkih jedinica te ronioci.

Banjac je dodao da u “Mlječanici“ rade dva ljekara koja su prošla najbolju moguću obuku.

“Bićemo među tri najjača baro-centra na Balkanu. Što se tiče našeg hidro-bloka on je definitivno jedinstven u čitavoj regiji i šire“, rekao je Banjac.

Banjac je dodao da “Mlječanica“ širi svoje kapacitete.

“Otvorili smo naših 15 kućica od po 70 kvadrata – 10 dvosobnih i pet jednosobnih. Povećavamo svoj kapacitet sa 150 ležajeva na 200“, dodao je Banjac.

Opširnije o radu Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica“ pogledajte u nastavku.

Autor: ATV