Prijedor i junačka Kozara večeras su jasno poručili da su, kao i uvijek, na braniku Republike Srpske i njenih institucija, naglasila je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je na narodnom skupu podrške institucijama Republike Srpske pod sloganom “Branimo Srpsku”, koji se održava u Prijedoru navela da ovo nije vrijeme za partijske i druge podjele.

– Ovo je vrijeme za nacionalno okupljanje oko naše svetinje koja se zove Republika Srpska – dodaje Cvijanovićeva.

Ona je navela da je cilj ovih okupljanja zaštita i odbrana institucija Republike Srpske, znajući da bez njih nema ni svega onoga što treba da izvršavaju te institucije prema svojim građanima.

– Svjesni duboko svih ovih činjenica i napada na Republiku Srpsku, nasrtaja sa različitih strana, ali isto tako, kao što smo preživjeli sve ove godine i kao što smo se odupirali različitim pritiscima i izazovima, od rata pa naovamo. Sigurna sam da ćemo pobijediti u ovoj bici – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da se ovdje prevashodno misli na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, s obzirom da je najizloženiji pritiscima u posljednje vrijeme.

– Do te mjere i apsurda je dovedena cijela situacija u kojoj je jedan neizabrani stranac kreirao zakonsko rješenje i na osnovu njega rekao da onaj ko ga ne sluša treba da ide u zatvor – rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva smatra da on time pokazuje svoju nemoć, ali isto tako svoju lošu namjeru i svoj loš angažman kada je riječ o BiH.

Izvor: RTRS/banjaluka.net