U Prijedoru je danas realizovana akcija besplatne kontrole tehničke ispravnosti uređaja na motornim vozilima i pripremlјenosti vozila za zimske uslove. Akciju su, u okviru preventivne republičke kampanje “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima”, sproveli predstavnici Auto-moto saveza RS u saradnji sa Auto-moto društvom Prijedor, “Optima grupom” i Policijskom stanicom za bezbjednost saobraćaja Prijedor.

“Tokom ove preventivne akcije, kontrolisali smo svjetlosno-signalne uređaje, vrstu pneumatika, kvalitet rashladne tečnosti, kočione tečnosti, plinsku instalaciju ukoliko je vozilo posjeduje, punjenje akumulatora. Ukratko, to je mini pregled od desetak tačaka, tokom kojeg ukazujemo vozačima na neke nepravilnosti, ukoliko ih ima”, rekao je Predrag Likokur iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Sekretar Auto-moto društva Prijedor Radan Vukadinović ukazao je na važnost ove akcije.

“Ovo je redovna godišnja akcija koja ima za cilj povećanje bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske”, rekao je on.

Ova akcija nije bila represivnog karaktera, ali iz policije podsjećaju da je zimska oprema obavezna od 1. novembra do 1. aprila. Za vozače koji se ne budu toga pridržavali, predviđene su i novčane kazne.

“Novčana kazna za neposjedovanje zimske opreme je 40 KM, a ukoliko se na tehničkom pregledu utvrdi nepravilnost u vezi sa pneumaticima, kazna je 100 KM”, rekao je Dejan Vujčić, zamjenik komandira Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor.

Preventivna kampanja u Republici Srpskoj trajaće do 23. novembra.

Izvor: kozarski