Prijedorčanin D.V. optužen je za nasilje u porodici jer je u junu 2020. godine u Prijedoru, zbog dvorišta kuće napao R.V. i njegovu kćerku N.V.

Optuženi D. V. je stric R.V.

Prema optužnici  Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, osim što ih je fizički napao, kada su došli policajci, optuženi  im je prijetio i tražio od supruge da mu donese sjekiru.

Napad se dogodio u dvorištu koje optuženi koristi zajedno sa R.V, a zbog korišćenja tog dvorišta stric  je prvo verbalno napao sinovca i opsovao mrtvog oca.

Njegovoj  kćerki je opsovao majku te je potom prišao R.V, kojeg je rukama i nogama udarao u predjelu tijela.

Kada je prišla kćerka sa namjerom da ga spriječi da joj tuče oca, D.V. je i nju udario, a potom je opet  pokušavao udariti.

Ona je nakon  toga pozvala policiju, a kada je patrola došla na lice mjesta, D.V. je ignorisao policijska naređenja i nastavio prijetiti.

-Optuženi je ugrozio sigurnost oštećenih  tako što im je u prisustvu policijskih službenika povišenim tonom uputio prijetnju: „Ženo, daj mi sikiru, donesi iz šupe sikiru“ i koju je od svoje supruge tražio da mu donese kako bi prisutne oštećene mogao povrijediti – navodi se u optužnici, pišu Nezavisne.

Supruga optuženog je krenula u drvarnicu po sjekiru, zbog čega su R.V. i njegova kćerka N.V. osjetili strah za svoj život.

Incident je spriječila policija i upozorila suprugu, a pomoću fizičke snage savladala je i uhapsila D.V.

-Primjenom nasilja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao je spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje člana svoje porodice i time doveo do povrede fizičkog i psihičkog integriteta člana svoje porodice – navodi se u optužnici.

Izvor: nezavisne/Srpskainfo