Krsnu slavu, Mitrovdan, obilježili su u Boračkoj organizaciji u Prijedoru. Bila je ovo prilika da se prisjetimo na herojski podvig onih koju su dali živote za Republiku Srpsku.

“Da njegujemo tradiciju, poštovanje boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata i da prenosimo budućim naraštajima sve ono što su borci, stvarajući Republiku Srpsku uradili, zalažući se za budućnost srpskog naroda”, rekao je Vojislav Kondić, predsjednik prijedorske Boračke organizacije.

Naša obaveza je da ono što smo stvorili u ratu, sačuvamo u miru, poručuju iz Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Grada Prijedora. Položaj boraca, kažu, nije na zadovoljavajućem nivou, ali dosta toga je poduzeto u cilju ostvarivanja njihovih prava.

“Ne mogu reći da je položaj boraca idealan, ali mogu reći da je u zadnjih nekoliko mjeseci dosta toga urađeno. Svi borci su uključeni u mjesečni dodatak. To je značajan iskorak. Onoliko koliko su proveli u zoni borbenih dejstava, tolika im je nadoknada. Ta nadoknada, svakako, treba da bude veća, ali zavisi od naše ekonomije i realanih mogućnosti. Nadam se da će ubuduće i taj borački dodatak biti viši”, istakao je Ranko Kolar, v.d. načelnika ovog Odjeljenja.

Povodom krsne slave, položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred Spomen-obilježja “Za krst časni”.

Izvor: kozarski